Dúró Dóra is felkerült a feketelistára, ahol Ukrajna ellenségeit tartják számon

2023. május 2. – 21:00

Másolás

Vágólapra másolva

A Mi Hazánk elnökhelyettese, Dúró Dóra is felkerült a Mirotvorec nevű oldal listájára, ahol Ukrajna ellenségeit tartják számon – írja az Rtl.hu a párt közleménye alapján. A párt szerint a politikus nemcsak feketelistás lett, hanem több fenyegető üzenetet is kapott, olyanokat, mint: „Összetörünk téged, Te söpredék! Dicsőség Ukrajnának! Győzelmünk után megtalálunk, és mindenért felelni fogsz!”

Dúrót azután kezdték el támadni, hogy az Izvesztyija című orosz lapnak arról beszélt, komoly kockázatot rejt magában Ukrajna esetleges NATO-tagsága, az ukránok csatlakozása a konfliktus szélesítése irányába tett újabb lépés lenne. A közlemény szerint a szélsőjobboldali párt nem támogatja, hogy Ukrajna az észak-atlanti szövetség tagja legyen, a Kárpátalján élő magyarok helyzete miatt sem.

Kijelentései miatt a 9 éve működő szélsőséges oldal azzal vádolja a politikust, hogy megsértette Ukrajna szuverenitását és területi integritását, ukránellenes propagandát terjesztett, valamint részt vett az Ukrajna elleni humanitárius agresszióban.

Mint korábban megírtuk, orosz információk szerint a Mirotvorecet 2014 augusztusában hozták létre az ukrán hatóságok támogatásával „az ellenzéki politikusok és újságírók elleni hatékonyabb tisztogatáshoz”. A weboldal adatbázisában szereplő személyekről az információkat illegális eszközökkel (hekkelés, adathalászat) és hírszerzési technikákkal gyűjtik össze, majd az érintettek beleegyezése nélkül teszik közzé.

A listán orosz állampolgárok mellett például az Európai Parlament tagjai, illetve más nemzetközi szervezetek vezetői is szerepelnek, de Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter is, továbbá számos kárpátaljai magyar adatai is fel vannak tüntetve. Tavaly Orbán Viktor is felkerült az oldal listájára, de az Rtl.hu szerint nem tudni, hogy a magyar miniszterelnök is kap-e fenyegetéseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!