Használja ki a csodálatos tavaszi időt, keddtől újra esőzés jön

2023. május 1. – 09:31

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn csodálatos napsütéses időnk lesz, amit csak néhol zavarhatnak meg a délnyugat felől megnövekvő fátyol- és gomolyfelhők. Csapadék nem várható, a délkeleti szél csak Sopron körül erősödhet meg, másutt inkább élénk lökések lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19-24 fok között alakul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Érdemes is lesz kihasználni a szép időt, ugyanis az Időkép cikke szerint kedden délnyugat felől mediterrán ciklon érkezik, valamint egy hullámzó frontrendszer közelíti meg hazánkat, emiatt újra sokfelé szükség lesz az esernyőkre.

Kedden nyugat-délnyugat felől egyre többfelé ered majd el az eső, a Dunántúlon borongós időre van kilátás, emellett záporok-zivatarok is kialakulhatnak. Ezzel szemben keleten még fátyolfelhős-napos időre készülhetünk. A szeles időben 16-25 fok közé melegszik a levegő, nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt a hűvösebb nyugati és a melegebb keleti tájak között.

Szerdán míg délután a Dunántúlon már szakadozni kezd a felhőzet, addig a csapadékmező lassanként kelet felé tolódik, többfelé várható eső, zápor, zivatar. A Dunántúlon helyenként akár viharossá fokozódhat az északi szél, a csúcshőmérséklet 14-22 fok között alakul, továbbra is keleten lesz a melegebb.

Az északi és a középső területek egyes részein kedden és szerdán akár fél havi csapadék is lehullhat.

Csütörtökön ér véget a csapadékos időjárás és országszerte felszakadozik, gomolyosodik a felhőzet, emellett általában több órára kisüthet a nap. Helyenként azért még előfordulhat eső, zápor. Az északi, északkeleti szél sokfelé megélénkül. A maximum hőmérséklet 16-21 fok között ígérkezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!