„Az ember attól lesz nagy, ha leereszkedik másokhoz” – fiatalokkal találkozott Ferenc pápa szombat délután

2023. április 29. – 18:30

Másolás

Vágólapra másolva

Az álmok és a célok szerepéről, a közösség, a csapatjáték, mások szolgálata, a csend és az ima fontosságáról beszélt Ferenc pápa a fiataloknak, akikkel szombat délután találkozott a Papp László Budapest Sportarénában. Az MTI beszámolója szerint a pápa azt mondta:

„Senki sem veheti el a helyeteket az egyház és a világ történetében, senki sem képes arra, amire csak ti vagytok képesek (..) Ti mind értékesek vagytok Jézus számára és számomra is.”

Azt kérte tőlük, segítsenek egymásnak elhinni, hogy szeretik őket, értékesek, és nagy dolgokra vannak teremtve. Ferenc szerint „Jézus nem prédikál, hanem utat nyit”, azt akarja, hogy tanítványai ne a leckét ismételgető iskolások legyenek, hanem szabad és úton lévő fiatalok, egy olyan Isten társai, aki meghallgatja szükségleteiket és odafigyel álmaikra.

Jézus nem rombolja le, hanem kijavítja az álmokat. Egy dologhoz azonban ragaszkodik: az ember nem attól lesz nagy, hogy mások fölé emelkedik, hanem attól, hogy leereszkedik másokhoz, nem mások kárára, hanem mások szolgálatával – mondta.

A pápa és a fiatalok találkozójáról hamarosan videós riportban is beszámolunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!