Szabotőr ellenzéki brigádok bújnak meg a nagyra nőtt fű mögött a fideszes győri polgármester szerint

2023. április 27. – 14:00

Másolás

Vágólapra másolva


A győri ellenzéki fűnyírók direkt nyírják trehányul a füvet Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP győri polgármestere szerint, írja az Ugytudjuk.hu. A polgármester annak a GyőrPlusz rádiónak volt a vendége, amely 2021 tavasza óta nem tölti fel archívumába a polgármesterrel készült interjúkat, és közérdekű adatigénylésre sem hajlandó kiadni ezeket, ám az Ugytudjuk rögzíti ezeket.

Dézsi az alábbi fantasztikus részletben nem fogad el semmiféle magyarázatot a győri fű növését okozó fűnyírás hiányosságaira, a fűnyíró munkások nyakába varrja a felelősséget:

„Ez olyan, mint a moszkvai rádió, hogy hú basszus, most esik az eső, elrohad minden, most süt a nap, most kiszárad minden. Lehet hivatkozni mindenre, egy biztos, hogy berendeltem a városházára a Győr-Szol illetékeseit, és elbeszélgettünk arról, hogy mit jelent a trehány munka és mit jelent a pontos munka.”

A polgármester szerint az alkalmazottak ugyan kimennek a helyszínre, de a fű felét nem nyírják le:

„Hogyha ott vannak valahol és úgy nyírják le a füvet, hogy az botrányos, tehát a felét ott hagyják, akkor az nem azért van, mert a fű ilyen-olyan-amolyan, hanem azért, mert egész egyszerűen úgy állnak a munkához.”

Dési odáig nem merészkedik, hogy a munkák hiányosságait a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. vezetőire hárítsa, a dolgozóknak azonban belengette a felmondást:

„Az a mondás, hogy a munkának egyetlen titka van, csinálni kell, ha nem csinálják, akkor nem ott a helyük. Nyilván nem a vezetésre gondolok, hanem a fűnyíró brigádokra.”

Szerencsére a polgármesternek kisujjában van a fűnyírás csínja-bínja, és ezt a tudást kész megosztani a fűnyírásért felelős céggel, is, amelynek behívatott vezetőinél strukturális átrendezést kezdeményezett:

„Szomorú egyébként, hogy ezt egy kardiológus polgármesternek kell elmondani, hogy hogyan kell füvet nyírni, de hát elég sok füvet nyírtam én életemben.”

Dézsi lerántja a leplet arról, amire nyílván mindenki a leginkább kíváncsi, vajon miért nyírnak ilyen trehány módon a fűnyírók? Véletlen? Aligha!

„Biztos vagyok benne egyébként, hogy ebben azért van tudatosság is. Tehát vannak, akik annak örülnek, hogyha rosszabb a helyzet ... az a brigád, amelyik eddig pontosan nyírt, most, hogy elindult a kampány szele, most elkezdett pontatlanabbul nyírni, ezeket ki fogjuk rúgni a francba.”

A részlet végén még egyszer megfenyegeti a dolgozókat, a rosszul használt kasza és gereblye mellett előkerül a lapát is:

„Egész egyszerűen így nem lehet dolgozni, tehát aki trehány munkát végez, az lapát, kész, nem lehet, dolgozni!”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!