Megszűnik a nyomtatott Zsaru magazin

2023. április 26. – 13:01

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán jelent meg a Zsaru magazin utolsó nyomtatott száma, tudta meg a Media1, aminek az Országos Rendőr-főkapitányság megerősítette a hírt. Az újság 31 évvel ezelőtt, 1992-ben jelent meg először, a Magyar Rendőr című lap jogutódjaként.

A lap tartalmai ezentúl naponta a Police.hu felületén jelennek meg ezen a linken, de a cikkek az oldal tetején lévő Zsaru-ikonra kattintva direktben is elérhetők. „Az átalakulástól azt várjuk, hogy a tartalmaink elérése növekedni fog. Csak a forma változik, a tartalom marad” – tette hozzá a Media1-nek küldött válaszában az ORFK.

Arra a kérdésre, hogy a nyomtatott lap bezárása jár-e elbocsátással, a rendőrség azt válaszolta, hogy a szerkesztőség továbbra is ugyanazt a munkát végzi mint korábban csak online formában.

Arra, hogy mekkora példányszáma volt a megszűnő újságnak és miért döntöttek a nyomtatott lap leállítása mellett, csak annyit írtak, hogy a most megjelenő utolsó lapszámban egy vezércikkben írnak a döntés hátteréről – ez azonban egyelőre nem érhető el online.

Érdekes egyébként, hogy a Zsaru magazin Facebook-oldalán egy szó sincs arról, hogy megszűnne a nyomtatott újság:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!