Több tízezer forintot kért volna a MÁV, hogy a kétfarkú kutyák önkéntesen összeszedhessék a csikkeket a csepeli HÉV vonalán

2023. április 26. – 15:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) aktivistái eldobált csikkeket szerettek volna szedni a csepeli HÉV vonalán április 19-én éjszaka – mivel zöldkutya heteket tartanak áprilisban –, de nem várt akadályba ütköztek, írják a honlapjukon.

Levelet kaptak ugyanis a MÁV-tól, miszerint „a vasút veszélyes üzem, ezért a vágányzónában, az elsodrási határon belül bárminemű munkát végezni üzemszünetben is kizárólag a MÁV-HÉV Zrt. által kiállított munkavégzési engedély birtokában, a Társaságunk által biztosított szakfelügyelet jelenlétében lehetséges”. Ennek viszont ára van, méghozzá borsos:

  • az üzemeltetői hozzájárulás díja nem magánszemélyek részére, általános eljárásban 20 ezer Ft + áfa,
  • a szakfelügyeleti díj pedig minimum 21 ezer Ft + áfa / óra / fő szakmunkás esetén, mérnök esetén pedig 30 ezer Ft + áfa / óra / fő.

Ezután az MKKP már nem kért pontos árajánlatot az önkéntes csikkszedő akcióhoz, így nem derült ki, hány embernek kellene felügyelnie a munkájukat, illetve hogy ehhez elég lett volna-e a szakmunkások felügyelete, vagy mérnökökre lett volna szükség.

Annyi viszont biztos, hogy több tízezer forintba került volna az önkéntes szemétszedés, ami egyébként a MÁV feladata lenne. Ezt a MÁV el is ismerte, de állításuk szerint a forgalmasabb megállóhelyeken hetente többször takarítják a peronokat.

Az MKKP szerint az általuk készített képek nem ezt igazolják:

Fotó: MKKP
Fotó: MKKP

A párt aktivistái ugyan ezek után a sínek közül nem tudták kiszedni a csikkeket, de a Karácsony Sándor utca és a Szent Imre tér megállókhoz csikkszavazókat helyeztek ki, és az előbbi megállónál megtisztították az utcát. A szemétszedést szerda délután 5 órakor a Szent Imre téri HÉV-megállóban folytatják, majd május 3-án a Boráros téren.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!