Egytonnányi bűzölgő haltetemet borított a szántóföldre

2023. április 25. – 10:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az általa üzemeltetett halastóban elpusztult mintegy egytonnányi haltetemet egy mezőgazdasági területre borította tavaly áprilisban, írja az Ügyészség oldala.

A 40 éves férfi egy Hajdú-Bihar vármegyében található halastó tulajdonosa, a tóban azonban üzemeltetési engedély nélkül tenyésztett különböző fajtájú halakat. A férfi észrevette, hogy a vízben fellépő oxigénhiány miatt az állatok tömegesen elpusztultak, így az összegyűjtött tetemeket egy utánfutóval egy Gáborján külterületén található földterületre vitte, és a tulajdonos engedélye nélkül ott több kupacban kiborította.

A rendőrség vizsgálata szerint az összesen hét különböző fajtájú hal össztömege meghaladta az egy tonnát.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A kezeletlenül, a szántóföld mellé leborított hulladék alkalmas volt az emberi élet, a testi épség, az egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevőinek veszélyeztetésére.

A lakossági bejelentés alapján indult nyomozás során az elkövető a haltetemeket egy feldolgozó telephelyre szállította.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a 40 éves férfit hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntettével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!