Nem mindennapi helyen találtak telefont az egyik fogvatartottnál Tökölön

2023. április 24. – 19:20

Másolás

Vágólapra másolva

Testüregébe rejtette a mobiltelefont egy Tökölön fogva tartott férfi – írja közleményében a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet.

Azt írják, hogy csak az alapos ellenőrzésnek köszönhető, hogy a felügyelők megtaláltak azt a telefont, amit a fogvatartott „nem mindennapi helyre rejtett”. A büntetés-végrehajtási intézet „a nem mindennapinak” nevezett testüreggel vélhetően a fogvatartott végbelére utalt.

A rövid közleményből kiderül, hogy a telefont illegálisan rejtegető fogvatartottat fegyelmi eljárás formájában vonják felelősségre, és szabálysértési eljárást is kezdeményeznek ellene. Ezt követően a fogva tartás biztonsága érdekében a rá vonatkozó szabályok szigorítására, valamint a kapcsolattartás részleges korlátozására is sor kerülhet.

Kiemelik, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet figyelmet fordít a tiltott tárgyak bejutásának megakadályozására. „Ezt a célt szolgálják azok az új szakmai módszerek és technikai újdonságok bevezetése, amelyek radikálisan csökkentik a bejuttatás lehetőségeit” – írták. A folyamatos ellenőrzések eredményeként idén már 98 darab tiltott mobiltelefont találtak a hazai börtönökben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!