Lebénult, az orvosok lemondtak róla, most két év után újra jár

2023. április 24. – 20:59

Másolás

Vágólapra másolva

A 18 éves Patrik két éve szenvedett súlyos balesetet, ami után lebénult. Az orvosok azt mondták neki, hogy soha többé nem fog járni, most mégis rájuk cáfolt – mutatta be a fiú történetét a Fókusz.

Patrik két éve, a saját születésnapi buliján a medence mellett csúszott el: beütötte a fejét, két nyakcsigolyája is eltörött. A baleset után azonnal érezte, hogy sem a kezei, sem a lábai nem mozognak. A fiú szülei először nem is sejtették, hogy mekkora a baj, mikor azonban Patrik az idegklinikára került, már tudták, hogy súlyos a helyzet. Végül kiderült, hogy a fiúnak négy végtagú bénulása van.

Patrik miután kikerült a kórházból, eldöntötte, hogy nem adja fel, újra mozgatni akarja a végtagjait.

„Már az első pillanatoktól úgy voltam vele, hogy én nem maradok így, hogy fel fogok állni. Nem maradok székben vagy ágyban fekve”

– idézte fel az első napokat. A gyógytorna és a kezelések lassan, de végül megtették a hatásukat: először csak néhány milliméterre, de megmozdította az ujjait a lábán és a kezén. Szép lassan fejlesztették a mozgását, ma már a bal kezét egészen jól tudja használni, és segítséggel már járni is tud.

A fiú teljes gyógyulásához még sok idő és gyógytorna kell. Az olyan esetekben, mint Patriké, az állam nem finanszírozza a gyógykezeléseket. Épp ezért édesanyja gyűjtést is szervezett már neki, a fiú egészen eddig ebből a pénzből járt gyógykezelésekre. Most pedig abban bíznak, hogy további segítséget fognak kapni, hogy folytatni tudják a kezeléseket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!