Patkányok rohangáltak az egyik hódmezővásárhelyi játszótér közelében

2023. április 24. – 14:26

Másolás

Vágólapra másolva

Egy videó szerint a hódmezővásárhelyi Szabadság tér környékén elszaporodtak a rágcsálók, amik bemennek a lakásokba is. Az önkormányzat már dolgozik a helyzet rendezésén – írja a Blikk.

Először a Délmagyar írt róla, hogy Hódmezővásárhelyen, a Szabadság téri játszótéren és környékén nagyon elszaporodtak a patkányok. Közzétettek egy videót is, amin az látszik, hogy a földön lévő üregekbe ki- és bejárnak a rágcsálók.

A lapnak nyilatkozó helyiek – akik többségében szociális bérlakásokban élnek – arról panaszkodtak, hogy félnek a betegségeket terjesztő állatoktól, amik bemennek a lakásokba is. Többen azt állították, hogy hiába jelentették be a problémát, az önkormányzat nem csinált semmit.

Az önkormányzat április 20-án kapott bejelentést a Szabadság téri patkányhelyzetről, és azonnali hatállyal meg is rendelték az irtást, amit a vállalkozó azóta meg is kezdett

– mondta Csirák Dalma, az önkormányzat médiareferense az rtl.hu érdeklődésére. Csirák elmondta, hogy az önkormányzat megbízásából háromhavonta végeznek rágcsálóirtást az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban, legutóbb márciusban volt ilyen. Hozzátette: a szakemberek arról értesítették őket, hogy a patkányjáratok leginkább a szennyvízvezetékek, ülepítőaknák környékén vannak, ezért szóltak az ezeket kezelő Alföldvíz Zrt.nek is. Ezentúl

lakossági fórumot is szerveznek a Szabadság téren, hogy a lakosokat minél hatékonyabban tájékoztassák, illetve tisztítószert is adnak azoknak a lakóközösségeknek, akik vállalják, hogy kitakarítják lépcsőházukat.

Az önkormányzat a nem önkormányzati tulajdonú ingatlanok közös képviselőinek azt javasolta, hogy saját hatáskörükben rendeljenek meg kártevőirtást. A város ezentúl szeretne egy nagyobb lomtalanítási akciót is hirdetni, mivel a pincékben sok szemét halmozódott fel, ami szintén nem kedvez a helyzetnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!