Fogházat kérnek a férfira, aki a Covid-osztályon véletlenül meggyújtotta az ágyneműjét, és meghalt miatta egy beteg

2023. április 24. – 10:02

Másolás

Vágólapra másolva

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség egy 57 éves férfival szemben, aki 2021 áprilisában öngyújtóval okozott tüzet az egyik fővárosi kórház kétágyas kórtermében. Emiatt 73 éves, ágyhoz kötött betegtársa olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül meghalt.

Az MTI a főügyészség közleménye alapján azt írta, hogy a férfit az egyik budapesti kórház Covid-osztályán helyezték el koronavírus-fertőzés miatt. A másik betegágyon fekvő 73 éves férfi az egészségi állapota miatt a mozgásában korlátozva volt, beszélni sem tudott, és – az 57 éves férfihoz hasonlóan – oxigéntámogatásban részesült.

Az 57 éves férfi, mivel dohányos volt, cigarettát és öngyújtót is tartott magánál. 2021. április 6-án kora reggel az ágyán ülve elővette és meggyújtotta az öngyújtóját, amelynek hatására meggyulladt az ágyneműje. Amikor ezt észlelte, segítségért kiáltozott.

Amikor a szakápolók meghallották, megkezdték a tűz oltását, valamint az osztályon fekvő betegek kimenekítését, és segítséget hívtak. Az 57 éves férfit az egyik ápoló lerántotta a földre, és a férfi ezután kikúszott a folyosóra.

Az ápolók a 73 éves beteg ágyát a kórteremből nem tudták kitolni, őt pedig nem tudták kihozni, ezért egy újabb kézi tűzoltó készülékkel igyekeztek a lángokat megfékezni. Ezután a helyszínre riasztott rendőrök behatoltak a még égő kórterembe, az ágyában fekvő beteget kihozták és átadták a mentőknek, a kiérkező tűzoltók pedig a tüzet eloltották.

A súlyos égési sérüléseket szenvedett beteg az azonnali és szakszerű orvosi ellátás ellenére pár órán belül életét vesztette. A tüzet okozó férfi maga is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség közlése szerint a rendőröknek és ápolóknak a tűz miatt 36 beteget kellett biztonságos helyre menekíteniük, a kórterem berendezési tárgyaiban és eszközeiben több mint 15 millió forint kár keletkezett.

A Fővárosi Főügyészség az 57 éves férfit gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolja, és vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!