Kirabolták Chris Rufo amerikai jobboldali aktivistát Budapesten, az útlevelét is ellopták

2023. április 24. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

Betörők jutottak be Chris Rufo amerikai jobboldali megmondóember budapesti szállására. Bár a behatolókat elzavarta, később kiderült, elvitték a családja útleveleit, köztük az övét is – írja a 444.hu Rufo Twitter-bejegyzése alapján.

Rufo március végén érkezett az országba, akkor Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is köszöntötte a Facebookon. Orbán azt írta, Rufo „a Danube Institute vendégkutatójaként egy hónapot fog hazánkban tölteni, amelynek során több előadást is tart majd arról, hogy a woke-ideológia hogyan fertőzi meg a nyugati intézményeket az Atlanti-óceán mindkét partján”. A kritikai fajelmélet-szakértő április közepén a Danube Institue Célkeresztben a woke-izmus című rendezvényén adott elő a Lónyay-Hatvany villában.

Chris Rufo beszél a Danube Institute által a baloldali kritikai fajelméletről és a woke-mozgalomról rendezett nemzetközi konferencián Budapesten, a Lónyay-Hatvany villa rendezvénytermében 2023. március 27-én – Fotó: Lakatos Péter / MTI
Chris Rufo beszél a Danube Institute által a baloldali kritikai fajelméletről és a woke-mozgalomról rendezett nemzetközi konferencián Budapesten, a Lónyay-Hatvany villa rendezvénytermében 2023. március 27-én – Fotó: Lakatos Péter / MTI

Rufo szombaton a Twitteren azt írta, az első Budapesten töltött hetében egyszer egyedül pihent a szállásán, miközben a családja elment sétálni, amikor arra ébredt, hogy valaki van a lakásban.

„Szembeszálltam vele, visszaszereztem egy elektronikus eszközt, és kiabáltam, mire elfutott. Nem sokat gondoltam az egészre egészen addig, amíg néhány nappal ezelőtt, amikor az induláshoz készülődtünk, rá nem jöttünk, hogy ellopta az összes útlevelünket, és ezért nem tudjuk elhagyni az országot”.

Mindeközben a fülébe jutott, hogy valakik az Egyesült Államokban már csalásokhoz próbálják meg felhasználni a személyes adatait. Azonnal felvették a kapcsolatot a rendőrséggel, akik elmondása szerint meglepődtek az eseten. „Volt, aki célzott politikai támadásra gyanakodott, de szerintem ez nem valószínű” – írta. Rufo azt írja, az amerikai konzulátus az FBI-t is értesítette az incidensről, akik szintén nyomozni kezdtek az ügyben.

Rufo hozzátette: mindenki nagyon segítőkész volt, azonnal kaptak új, ideiglenes útlevelet, és egy kis csúszással ugyan, de hazaindulhattak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!