Házon belül osztották ki a DK pártalapítványának díját

2023. április 22. – 17:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az idén elhunyt DK-s országgyűlési képviselő Kordás László, a DK elnökségi tagjai, Vágó István és Avarkeszi Dezső kapták a párt saját alapítványa által kiosztott, Új Köztársaságért elnevezésű díját – derül ki a párt közleményéből.

Olyanokat díjaznak, akik „munkásságukkal, gondolatiságukkal, kiállásaikkal az új Magyar Köztársaság mielőbbi megszületéséhez járulnak hozzá”.

Idén ezeknek a feltételeknek hárman feleltek meg: A DK idén elhunyt országgyűlési képviselője, Kordás László, akit posztumusz díjaztak teljes életművéért: „A magyar szakszervezeti mozgalomért végzett fáradhatatlan, áldozatos munkájáért”.

A másik két díjazott Vágó István és Avarkeszi Dezső, mindketten a párt elnökségi tagjai. Részben mindkettejük az elnökségében végzett munkájáért kapta az elismerést. Vágó esetében a „konok következetességgel képviselt értékrendet”, Avarkesziében pedig a jogállamiság „határozott és megalkuvás nélküli képviseletét” emelték ki.

A díjat nem minden évben a párt tagjai kapják: 2021-ben például nem egyéneket, hanem az emberéletekért küzdő egészségügyi dolgozókat tüntették ki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!