Tömegverekedés tört ki a Lurdy Házban

2023. április 21. – 14:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Helyreigazítás

Valótlanul állítottuk a 2023. 04. 21-én „Tömegverekedés tört ki a Lurdy Házban” címmel, a www.telex.hu oldalon megjelent cikkünkben, hogy 2023. 04. 20-án este az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete szervezésében meghirdetett közös ima után nagyjából 15–18 ember verekedett össze a budapesti Lurdy Házban.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesületének nincs köze a verekedéshez. Az egyesület 2023. április 18-án 18:00–21:00 óra között vette bérbe a Lurdy Ház 1. emelet 9-es számú konferenciatermét az Egyesület tagjainak és azok családtagjainak békés, családi összejövetele céljából. Az Egyesületi eseményen semmilyen atrocitás nem történt, a megjelent családok azon a legnagyobb nyugalomban és egyetértésben ünnepeltek együtt.

Korábban írtuk

2023. április 21-én 8 óra 40 perc körül bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy IX. kerületi bevásárlóközpontban többen összeverekedtek, válaszolta a rendőrség a Telex.hu megkeresésére. Lapunk azután érdeklődött a BRFK-nál, miután a Metropol – azóta törölt cikkében – arról írt, hogy a Lurdy Házban tömegverekedés alakult ki. Kerestük a Lurdy Házat is, egyelőre nem válaszoltak kérdéseinkre.

A Blikk úgy tudja, hogy a verekedés arab családok között tört ki, akik egy konferenciaterembe érkeztek, hogy részt vegyenek az Egyiptomiak Magyarországi Kulturális Szociális Egyesülete által szervezett imán, amelyet a muszlimok egyik legnagyobb ünnepe, a ramadán lezárásaként hirdettek meg. A verekedés az ima után tört ki, 15-18 ember esett egymásnak, akiket megpróbáltak szétválasztani.

A rendőrség azt írja, a helyszínre több járőr és a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói érkeztek, akik három feltételezett elkövetőt a helyszínen elfogtak. Egy embert a mentők fejsérülés miatt kórházba vittek, két társát a rendőrök előállították.

A többi verekedőt továbbra is keresik a rendőrök, írják válaszukban. Az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés gyanúja miatt folytat nyomozást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!