Három komondortól és gazdájuktól tartanak a XI. kerületi kutyasétáltatók

2023. április 20. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

Egy gazda és három fehér komondora többször is támadólag lépett fel más kutyákkal és gazdáikkal szemben a budapesti XI. kerületben – írja a Metropol.

A lapnak a Tizenegy Állatvédő Egyesület munkatársa arról beszélt, hogy jelenleg is szemtanúkat keresnek, mivel a komondorok több esetben is sérülést okoztak a másik, a környéken sétáltatott állatnak, illetve azok gazdájának. Az állatvédő egyesület Facebook-oldalán azt írja, hogy

a férfi három nagy testű kutyájával a Gellérthegy, Villányi út, Infopark környékén találomra választ áldozatokat, de jobbára nőkhöz megy oda. „Fenyegeti, vegzálja őket, kutyái sérülést okoznak.”

Az egyesület szerint már több áldozat is van, három nő már hivatalos lépést is tett. A megtámadottak többsége eddig vélhetően azt hitte, egyedül van, most azonban igyekeznek „összefésülni” az eseteket. Az újbudai állatvédő egyesület azt kérte, hogy minden sértett jelentkezzen náluk, akiben a férfi, illetve kutyái kárt tettek.

Az egyik áldozat a Metropolnak azt mondta, hogy többször is látta már a férfit és három kutyáját, de mindig kikerülték őket. Az utóbbi alkalommal azonban nem volt szerencséjük: „A semmiből nekünk szaladtak, a gazdájuk azonban meg sem mozdult. Elkezdtem üvöltözni a kutyákkal, szerencsémre visszafordultak, de nagyon ijesztő volt” – mesélte a nő. A lap információi szerint a sorozatos kutyatámadások miatt Budapesti Rendőr-főkapitányság szabálysértési eljárást folytat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!