Világelsők között az ELTE jogi csapata

2023. április 20. – 10:52

Másolás

Vágólapra másolva

Ismét jól szerepelt az ELTE ÁJK Jessup csapata a rangos jogi perbeszédversenyen – derül ki a csapat bejegyzéséből. Az induló több mint 650 csapatból a legjobb nyolc közé jutott be, ami az ELTE történelmének második legjobb helyezése. A 2019-es csapat megszerezte a világbajnoki címet. Az ELTE Jessup alperesi beadványa idén világelső lett.

A csapat tagjai Farkas Kinga (felperes), Koch Emma (felperes), Nagy Andrea (alperes) és Polonyi Domonkos (alperes) voltak, akik az Aglovale-i Királyságot és a Ragnelli Államot képviselték a Nemzetközi Bíróság előtt. Eredményeikkel bekerültek az idén induló csapatok legjobb 1 százalékába. A csapat idei felkészítői Kajtár Gábor habil. docens és Buda Zolta tanársegéd, 2019-es Jessup világbajnok voltak.

A Philip C. Jessup International Law Moot Court egy 63 éves (nemzetközi szinten 58) jogi perbeszédverseny, amin közel 700 jogi egyetem csapata érvel egy szimulált Nemzetközi Bíróság előtt. A csapatok egy 20 oldalas jogeset alapján dolgozzák ki alperesi és felperesi érveiket, mindkét fél egy-egy 60 oldalas beadvánnyal indul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!