Hazahozták Dominikáról a debreceni csalókirálynőt, Európa egyik legkeresettebb bűnözőjét

2023. április 18. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva

Hazahozták a Dominikán elfogott debreceni csalókirálynőt, aki Európa egyik legkeresettebb bűnözőjévé vált, miután tizenegy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt – írja a Police.hu.

D. Andrea a 2000-es években tett szert több százmillió forintra különböző csalások révén. A 43 éves magyar nőt pénzmosás, csalás és költségvetési csalás miatt több mint 15 év szabadságvesztésre ítélték, ám 2012 tavaszán nyoma veszett. D. Andrea így már nemcsak a hazai körözési toplistán szerepelt, de az EU Most Wanted oldalon is a legkeresettebb bűnözők közé került.

Mint kiderült, D. Andrea elhagyta Magyarországot, új életet kezdett Dominikán, ahol párra talált, és gyermeket szült. Arra egyáltalán nem számított, hogy több mint tíz év elmúltával a rendőrök még mindig keresik, és nyomára is bukkannak. Így villámcsapásként érte, mikor Punte Cana városában, a tengerparton három hete az egyenruhások elfogták.

Letartóztatása után a nőt Spanyolországba szállították, és egészen múlt hét péntekig ott tartózkodott.

Madridban a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ (NEBEK) ügyintézője és a Készenléti Rendőrség két munkatársa vette át a spanyol rendőröktől. D. Andreát 2023. április 14-én hozták haza egy délutáni géppel. A landolás után egyből a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe szállították, ahol megkezdte a rá kiszabott jogerős börtönbüntetésének letöltését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!