Két megoldatlan bűnügyért is tízmillió forint nyomravezetői díjat fizetne a rendőrség

2023. április 17. – 08:46

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 2023.05.05-én: Korábbi címünkben és a cikkben is három megoldatlan bűnügyről írtunk, időközben azonban jelezte a rendőrség, hogy az egyik ügy esetében már visszavonták a nyomravezetői díjat, így azt javítottuk mi is.

Két olyan ügy is van, amiért 10 millió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség, mégis évek óta megoldatlanok, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint jelenleg ezekért az ügyekért fizetné a legmagasabb nyomravezetői díjat a rendőrség:

  • 2007. február 13-án hajnalban egy Kalasnyikov gépkarabélyból több lövést adott le egy ismeretlen tettes a rendőrség Budapest XIII., Teve utca 4–6. szám alatti székházára. A lövések során személyi sérülés nem történt, de az épület több helyen megrongálódott.
  • 2014. január 13-án hajnal 4 óra körül egy budapesti, Lehel utcai pénzintézetnél robbantással elkövetett bűncselekmény történt. Az NNI robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszély okozásának gyanúja miatt folytatja az eljárást a jelenleg is ismeretlen tettes ellen.

A díjkitűzés bruttó összeg és annak fizethető ki, aki az elkövetővel kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével a személy azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és aki az információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén a hatóság a tanú védelmére megteszi a szükséges intézkedéseket. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Az eddigi legmagasabb nyomravezetői díjat a roma sorozatgyilkosok fejére tűzték ki, százmillió forint értékben, amit azonban nem kellett kifizetni, mivel az azóta jogerősen elítélt tetteseket a nyomozóknak sikerült elfogniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!