A hét eleje még szeles és esős lesz, péntektől azonban már csak egy-egy futó zápor fordulhat elő

2023. április 16. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap éjszaka szakadozásnak indul a felhőzet, de hazánk délnyugati és északkeleti harmadában felhősebb maradhat az ég, és főként ott lehet gyenge csapadék. Hétfőn a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett akár több órára kisüthet a nap, a délután folyamán pedig többfelé záporok, zivatarok képződhetnek – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése alapján.

Az északias szél vasárnap kevés helyen, hétfőn már nagyobb területen megélénkül, megerősödik, nyugaton néhol viharossá fokozódik. Záporok, zivatarok környezetében is lehetnek viharos erejű széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul. A kevésbé felhős, szélvédett részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 15 és 21 fok között várható.

A hétfőhöz hasonlóan kedden is országszerte számíthatunk záporokra, zivatarokra és élénk – helyenként akár erős – szélre is.

Szerdán azonban egy anticiklon érkezik a Kárpát-medence fölé, aminek köszönhetően a hét második felében már jelentősen kevesebb lesz az eső. Péntektől csak egy-egy futó zápor fordulhat elő. Jövő héten a nappali hőmérséklet 14–20 fok között alakul majd. Az időjárásban nagy változásra csak jövő hét vasárnaptól, vagy az azutáni hétfőtől lehet számítani – derül ki az OMSZ jövő heti előrejelzéséből.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!