Minden előzmény nélkül megkéselt egy józsefvárosi prostituáltat

2023. április 14. – 09:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 24 éves férfival szemben, aki 2020 decemberében telefonon beszélt meg találkozót a szexuális szolgáltatást kínáló sértettel. A lakásban röviddel az érkezését követően, minden előzmény nélkül, késsel támadt rá a nőre, akit súlyosan megsebesített, adta hírül az ügyészség.

A nő 2020 decemberében prostituáltként dolgozott, szexuális szolgáltatásait egy internetes oldalon hirdette, a hirdetésre jelentkező ügyfeleit a VIII. kerületi Tömő utcában lévő bérelt lakásában fogadta. A fóti S. Attila 2020. december 4-én, a hirdetésben szereplő telefonszámon felhívta a nőt, és megbeszélték, hogy este találkoznak.

A férfi megjelent a nő lakásán, levette a cipőjét, azonban a kabátja kapucniját és az arcmaszkját magán hagyta, majd bement a mellékhelyiségbe. A férfi ott elővette a kést, majd kiment, és minden előzmény nélkül a nőre támadt. A nőt a fején és a felsőtestén többször megszúrta, és közben folyamatosan szidalmazta. A nő segítségért kiabált és menekülni próbált, a szoba ablakán keresztül akart kijutni, de a férfi követte, és menekülés közben többször megszúrta. A nő ezután az előszobába, az ajtó felé szaladt, a vádlott azonban a hajánál fogva megragadta és visszahúzta. A nőnek végül sikerült kiszabadítania magát, és kimenekült a lakásból, a férfi azonban tovább üldözte.

A nő a ház biztonsági őreitől kért segítséget, akik mentőt és rendőrt hívtak. A vádlott eközben visszament a lakásba, felvette cipőjét, majd a sértett előszobában hagyott pénztárcájából kivett 62 ezer forintot, és elvette a nő mobiltelefonját is, majd távozott. A Police.hu akkori híre szerint a 21 éves fóti S. Attila is megsérült a támadás során, egy váci kórházban fogták el a rendőrök.

A nő testszerte több súlyos, vágott és szúrt sérülést szenvedett, illetve azokkal összefüggésben maradandó fogyatékosság is kialakult nála. A támadás erejére, kitartó jellegére figyelemmel a halálos sérülés reális lehetősége is fennállt, annak elmaradása csak a nő kitartó menekülésének és kitérésének volt köszönhető.

A Fővárosi Főügyészség a fóti fiatal férfit emberölés bűntettének kísérletével, valamint kifosztás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A vádlott jelenleg is letartóztatásban van.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!