Addig ütlegelte a kikötözött kecskéjét, amíg az sírva fakadt

2023. április 14. – 09:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az állatkínzás vétsége miatt vádat emeltek egy férfival szemben, aki fahusánggal ütlegelte a kecskebakját, írja az ügyészség oldala.

A lábatlani férfi több állatot tart, kecskéket is. A férfi 2022. szeptember 3-án feldühödött a kecskebak viselkedésén, mivel az állat a karám kerítésén keresztül összeverekedett a szomszédja kecskebakjával, és ennek során a kerítés megrongálódott.

A férfi a kecskebakot egy 93 cm hosszú, két oldalán tompa élű fahusánggal többször megütötte a gerincén és a fején. Az ügyészség közleménye szerint

„az állat menekülni próbált, de láncra volt kötve, így a földre feküdt és sírt, így viselte a bántalmazást, az indokolatlan mértékű büntetést, amely alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.”

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a próbaidő tartamára rendelje el a pártfogó felügyeletét, és a lefoglalt fahusángot kobozza el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!