17 határsértőt találtak a rendőrök egy kamionban, mentőt kellett hívni hozzájuk

2023. április 13. – 22:58

17 határsértőt találtak a rendőrök egy kamionban, mentőt kellett hívni hozzájuk
Bűnügyi technikusok helyszínelnek egy kamion rakterében Kisteleken 2023. április 13-án. A rendőrök a román hatóságtól kapott információk alapján ellenőriztek egy török tehergépkocsit és annak 34 éves török állampolgárságú vezetőjét Kisteleken. A kamion rakterét átvizsgálva 17 határsértőt találtak – Fotó: Donka Ferenc / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Telefonon kértek segítséget azok az illegális bevándorlók, akiket egy török kamion levegőtlen rakterébe zsúfoltak – írja az MTI.

A raktérben 17 határsértőt találtak, a férfiak közül tizenhatan egyiptomi, állampolgárnak vallották magukat, egyikük pedig líbiainak.

A Csongrád-Csanád megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy a rendőrség a román kollégáktól kapott jelzést arról, hogy határsértők vannak egy kamionban, akik segítséget kérnek. A rendőrök a polgárőrökkel együttműködve azonnal megkezdték a teherautó keresését, a járművet az M5-ös autópálya kisteleki lehajtójánál találták meg.

A papírjai szerint Romániából Franciaországba tartó kamion rakterét azonnal kinyitották, miközben már a mentőket is értesítették. A mentők mindenkit megvizsgáltak és megállapították, hogy a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem történt bajuk. A sofőr – egy 34 éves török állampolgár – ellen embercsempészés miatt indult eljárás – közölte a sajtóreferens.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!