Videón, ahogy egy részeg amerikai fiatal megpróbál átmászni a Parlament előtti kerítésen és orrba vágja az egyik őrt

2023. április 12. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 21 éves amerikai állampolgár április 4-én, éjjel 2 órakor ittasan megközelítette a Parlament egyik kapuját, és megpróbált az elzárt területre a záróláncot átmászva bejutni, majd az őt feltartóztató őrt többször is megütötte. Az őrizetben levő férfit 55 órán belül bíróság elé állították – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből.

A vád szerint a férfit az Országgyűlési Őrség szolgálatban lévő tagja magyar és angol nyelven is tájékoztatta, hogy a területre nem léphet be, és távozásra szólította fel. A férfi az ismételt felszólítások ellenére sem ment el, hanem többször megpróbálta a láncot átlépni, melyet az országgyűlési őr úgy akadályozott meg, hogy a tenyerével a vállánál megtartva tartóztatta fel a fiatalt.

Ezt követően a férfi elfutott a Szalay utca irányába, majd a Parlament XVII-es kapujával szemben található láncot kikerülve belépett az elzárt területre, és ott ököllel legalább két-három alkalommal az őr arca felé ütött.

Az ütések egyike eltalálta a főtörzsőrmester orrát, aminek következtében 8 napon belül gyógyuló vérző sérülést szenvedett.

Az esetet több biztonsági kamera is rögzítette:

A nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárási törvény eljárásgyorsító intézkedéseit alkalmazva az elkövetéstől számított 55 órán belül a Pesti Központi Kerületi Bíróság elé állította.

A bíróság a váddal egyezően egy év – végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a férfit és két évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!