A Yale, a Princeton és a Brown Egyetem is versenyzik egy magyar diákért

2023. április 11. – 09:43

Másolás

Vágólapra másolva

Szepesi Mór, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) tanulója öt Borostyán-ligás (Ivy League) és számos további amerikai és angol egyetemtől kapott felvételi ajánlatot, ami nemzetközi szinten is ritka – írja az Eduline.

A lapnak Szepesi arról beszélt, hogy bele se mert gondolni abba, hogy több egyetemre is felveszik majd, így az ő fejében nincs rangsor. A végzős diákot a világ legismertebb egyetemeire vették fel:

A Yale, a Princeton, a Columbia, a Wharton, a Brown és a Duke is várja diákjai közé.

Szepesi kapott személyes emailt a Princeton Egyetem egyik professzorától, a Yale felvételi hivatalnoka pedig kézzel írt levélben biztosította a támogatásáról. De az Egyesült Királyságban is szívesen látnák: beválogatták többek között a londoni King’s College-ra, valamint bejutott a skóciai University of Edinburgh-re is.

Szepesi Mór arról beszélt az Eduline-nak, hogy ilyen egyetemekhez nem elég, ha valakinek jó jegyei vannak. „Rengeteg más dolgot is néznek, például azt, hogy mennyire használja ki az oktatási rendszer lehetőségeit” – mondta. Volt diáktanácselnök, vitaversenyeken vett részt, sőt rendezett is – de Szenegálban is járt, ahol Down-szindrómás és siket-néma diákokkal vett részt egyhetes foglalkozáson.

„Csak éltem az életemet az elmúlt négy évben, és próbáltam a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből”

– tette hozzá. Szepesi Mór azt tervezi, hogy az egyik amerikai egyetemet választja majd. Elmondása szerint az ottani intézményekben az fogta meg, hogy nem kell most rögtön, a középiskolából éppen csak kilépve döntést hoznia a jövőjével kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!