Megdőlt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet fővárosi rekordja: 2,8 fokot mértek a János-hegyen pénteken

2023. április 8. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

Megdőlt a legalacsonyabb maximum-hőmérséklet 26 éves fővárosi rekordja pénteken – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat közlemény alapján.

Az OMSZ azt írta, április 7-én a budapesti János-hegyen csak 2,8 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet, ezzel pedig új fővárosi, legalacsonyabb napi maximum-hőmérsékleti rekord született. A korábbi rekord 3,8 fok volt, amit Budapest Széchenyi-hegy állomáson mértek 1997-ben.

A meteorológiai szolgálat adatai szerint pénteken országos szinten 9,3 fokkal volt alacsonyabb a maximum a klimatológiai átlaghoz képest.


A szolgálat jelentése azt írja, a szombati időjárás hasonló lesz a péntekihez, nagyrészt felhős idő várható több helyen – legnagyobb eséllyel a Dunántúlon – esővel, néhol esetleg még előfordulhat havas eső, hóesés. Napsütésre inkább csak a nap második felében lehet számítani északkeleten, arrafelé lesznek a magasabb maximumok: a hőmérséklet 9-10 fok körül alakulhat. A szél viszont már mindenütt mérsékelt lesz.

A következő napokban melegszik az idő, hétfőn már az ország több pontján 10 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet, sok napsütésre, gyenge szélre és kevés esőre lehet számítani. Kedden azonban északnyugat felől egy újabb hidegfront érkezik, ami miatt a nap második felére felhős, csapadékos és szeles időt jósolnak a meteorológusok.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!