Kovács Richárd rendőr főhadnagy lett az év hétköznapi roma hőse

2023. április 8. – 21:36

Másolás

Vágólapra másolva


A Nemzetközi Roma Napon, április 8-án adták át immár hatodik alkalommal az év hétköznapi roma hősének járó Aranypánt-díjat – közölte a Roma Sajtóközpont. Tíz jelöltre lehetett szavazni, a nyertes Kovács Richárd rendőr főhadnagy lett. Kovács a Dombóvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályán dolgozik. A Tudományos Diákkörön Etnikai profilalkotás a rendőri intézkedések során című dolgozatával különdíjat érdemelt ki.

Többször nyerte el a testépítésért járó Mr. Zsaru címet, és több éremmel tért haza az Egyesült Államokban megrendezett World Police and Fire Gamesről is.

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának romológia szakán tanul, mellette a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán joghallgató, a tervek szerint jövőre szerzi meg a doktori címet. Kutatási területe a mélyszegénység és a rendészet-szociológia.

Az Aranypánt-díj célja, hogy évről évre olyan embereket mutasson be a nagyközönségnek, akik foglalkozásuk révén elismerést vívtak ki a környezetükben, és emellett önazonos romaként élik mindennapjaikat. Az elismerést legutóbb 2019-ben adták át, részben a Covid miatt három év szünet után tér vissza most a díj. A korábbi kampányokban betöltött fontos szerepük miatt posztumusz Aranypánt-emlékdíjban részesült Mundér Gusztáv és Setét Jenő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!