Gulyás Gergely: A mai magyar baloldal politikai terméke a hazaárulás

2023. április 7. – 11:06

Gulyás Gergely: A mai magyar baloldal politikai terméke a hazaárulás
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2023. április 6-án – Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Terjedelmes interjút adott a Magyar Hírlapnak a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely. Az volt a bemelegítő kérdés, mennyit készül a kormányinfóra. Általában egy órát – hangzott a válasz.

Fizikailag egyáltalán nem megterhelő neki a tájékoztatás, a szellemi próbatétel pedig az újságíróktól függ. „Az a jó, ha a kormányinfó szellemi megterhelést jelent” – nyilatkozta. A legutóbbi, csütörtöki kormányinfón csak úgy záporoztak a kemény kérdések kormánymédiától, ezt ebben a videóban gyűjtöttük össze.

A tavaly áprilisi választásról elárulta, hogy a Mi Hazánk parlamenti bejutását és elnyert mandátumai számát eltalálta, a baloldaltól viszont tíz hellyel többet várt, mint amennyit elért. Ebből könnyen kiszámítható, nem gondolt kétharmados többségre.

Gulyás fontos gondolata az orosz-ukrán háborúról. „Nem vitatjuk Ukrajnának az önvédelemhez fűződő jogát, tiszteljük a hazájuk védelmében harcoló katonákat, de kell, hogy legyen az önvédelem támogatásának európai korlátja, hiszen egy világháború veszélyét nem kockáztathatjuk meg.”

Kifejtette azt is, hogy nemcsak az Orbán-kormány, hanem a 2010 előtti MSZP-kormány is úgy gondolta, hogy a paksi atomerőmű bővítését az oroszokkal kell végrehajtani.

A baloldal négymilliárd forintos amerikai támogatásáról úgy vélekedett, hogy kilóra meg lehet venni az ellenzéket.

„Magyarországon a baloldal által kínált politikai termék ma a hazaárulás. A magyar baloldali ellenzék a négymilliárdnak a töredékét sem éri, őszintébb pillanataikban ezt ők is így gondolják.”

Gulyás irodájában Nagy-Magyarország térkép van. Erre úgy reagált, ha valakinek a magyar történelem nem a bolsevizmussal kezdődik, akkor ez számára a magyar államiság majd ezeréves történetének kilenctizedét jelenti.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!