Távozik a Totalcar főszerkesztője és egy újságírója

2023. április 6. – 13:30

Másolás

Vágólapra másolva

Távozik a Totalcar autós portál főszerkesztője, Iván Róbert és a szerkesztőség egyik tagja, Gajdán Miklós is, írja a Media1. Információink szerint a jövőben nem lesz főszerkesztője a lapnak, hanem a Totalcar két vezető szerkesztővel folytatja a munkát: Horváth Mátéval és Szentkuti Ákossal. A lap igazgatója továbbra is Balló Marcell, az ügyvezető igazgató pedig Molnár Barbara marad.

Iván Róbert 2022 decemberében lett a lap főszerkesztője, így csak néhány hónapig dolgozott ebben a pozícióban. Lapunknak azt mondta: ő akart eljönni a Totalcartól, de nem belső konfliktus áll a távozása mögött, a vezetéssel jó viszonyban váltak el. Ő viszont inkább projektmenedzsernek tartja magát, mint újságírónak, így mikor főszerkesztő lett, átnézte, hogyan tudna jobban működni a cég. Akkor Horváth Máté volt a vezető szerkesztő, és Iván Róbert mostanra úgy látja: nincs szükség egy külön főszerkesztőre, jobban működik a cég két vezető szerkesztővel.

Iván Róbert lapunknak azt mondta: az elején a Totalcar vezetése próbálta marasztalni őt, de aztán megértették, hogy az általa ajánlott verzió, vagyis hogy egy tapasztalt újságírót vegyenek fel a helyére, a lapnak hasznosabb. A volt főszerkesztő belsős munkatársként nem marad a lapnál, de meglehet, hogy időnként külsősként dolgozik majd oda. Iván Róbertet meglepte munkatársa, Gajdán Miklós távozása, de Gajdán távozásának okairól nem tud semmit.

A Totalcar az Indamedián keresztül 2020 óta Ziegler Gábor mellett Vaszily Miklós Mészáros Lőrinchez köthető üzletember vállalkozása. Az autós lap ugyanahhoz a csoporthoz tartozik, amelyikhez az Index is.

A Telex.hu szerkesztőségének tagjai 2020 július végén mondtak fel az Index.hu-nál, mert nem látták tovább biztosítva a lap szabad működését. A Telex.hu a felmondásunk után olvasói támogatásokból jöhetett létre, és így tud igazán a kormánytól és a pártoktól függetlenül működni. Kattintson ide, támogassa ön is a szabad sajtót és a Telexet!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!