A parlament felújítása miatt átmenetileg az Igazságügyi Palotába költözhet a törvényhozás

2023. április 6. – 09:18

Másolás

Vágólapra másolva

Az Országház belső felújításának érdekében a kormány egyetért azzal, hogy a törvényhozásnak ideiglenesen el kell költöznie a Parlament épületéből, ebben az esetben a Kossuth Lajos téri Igazságügyi Palotát kell alkalmassá tenni a parlamenti munkára – derül ki a szerdán megjelent Magyar Közlönyből.

A dokumentumban szerepel, hogy az ideiglenes elhelyezésről az építési és közlekedési miniszter készítsen előterjesztést a kormánynak. Az Országházban jelenleg működő vízhálózat, a csatornázás, az erős- és gyengeáramú hálózatok, a fűtési-hűtési és szellőztetési rendszerek nem épített elemei teljes körű cseréjére van szükség.

A belső felújítási munkálatok mellett felmerült a Kossuth Lajos tér teljes autómentességének megoldása, ennek érdekében például szükség van az Országház mai üzemi bejárata, a XIII. kapu helyett új, az országházi mélygarázsnál alkalmazott megközelítési lehetőséghez hasonló megoldások vizsgálatára.

A dokumentumban még szerepel az is, hogy a beruházás megvalósítása után az érintett épületek és a jelenleg az Országgyűlés Hivatala vagyonkezelésében lévő egyéb ingatlanok üzemeltetését egy állami tulajdonú nonprofit társaság végezné.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!