Meglett az ötmilliós elektromos bringa, amit tízezer forintért adott tovább a tolvaj

2023. április 6. – 10:32

Meglett az ötmilliós elektromos bringa, amit tízezer forintért adott tovább a tolvaj
Az ellopott, egyedi készítésű elektromos kerékpár – Fotó: police.hu

Másolás

Vágólapra másolva

Megtalálta a rendőrség azt a speciális fejlesztésű elektromos kerékpárt, amit március 18-án loptak a VIII. kerületi Vajdahunyad utcából Budapesten. A megrendelésre készült kerékpár értéke körülbelül 5 millió forint lehet, ehhez képest a tolvaj mindössze 10 ezer forintért adta tovább, írja a Police.hu. A kerékpár tulajdonosa korábban 50 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel. Posztjában azt írta, hogy ezzel a kerékpárral lehetne kiváltani az afrikai boda-boda taxisok által használt motorokat.

A lopott kerékpárt a közterület-felügyelők szúrták ki az egyik térfigyelő kamerán, két férfi tologatta a Magdolna utcán. Amikor kiérkeztek a helyszínre a rendőrök, gyorsan beszaladtak az egyik a társasházba. Az buktatta le őket, hogy egyikük, a 22 éves B. István kinézett a kapun. Rajtuk keresztül jutottak el a biciklitolvajig, aki a X. kerületben lakott. R. Tamás elismerte a kerékpár ellopását. A rendőrkapitányságon elmondta, hogy március 17-én este sétált az utcán, és meglátta a biciklit. Levágta róla a lakatot, majd eltolta egy közeli társasházhoz, ahol elrejtette, majd három nappal később visszament érte, és eladta.

R. Tamást lopás bűntettének elkövetésével, B. Istvánt jelentős értéket meg nem haladó vagyon megszerzésével, rendelkezési jogosultság szerzésével elkövetett pénzmosás bűntettével gyanúsítják.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!