„Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket!” – üvöltött az apa, amikor a gyámügyesek elvitték a gyerekét

2023. április 4. – 10:20

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatták azt az apát Bács-Kiskunban, aki rendőrökre támadt, miközben azok a gyámügyi ügyintézők munkáját biztosították, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyámügyesekkel azért küldtek rendőrt, mert már korábban feltételezték, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfi agresszíven fog fellépni az ellen, hogy ki akarják emelni a gyerekét a családból.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal egyik járási hivatala még március 20-án rendelte el, hogy két kiskorú gyermeket ideiglenes hatállyal nevelőszülőnél helyezzenek el.

Amikor az anyának kézbesíteni akarták a határozatot, az asszony feldühödött, trágárul kiabált, és telefonon odahívta élettársát a polgármesteri hivatalnál lévő presszóhoz. A gyanú szerint mire az apa megérkezett, az egyik kormánytisztviselő az anya tiltakozása ellenére elvitte a gyermeket a helyszínről, az apa pedig üvöltve közölte az intézkedő rendőrökkel és a járási hivatal munkatársaival, hogy: „Engedjétek el, az az én gyerekem, megöllek titeket!”

A férfi ezután többször meg akarta ütni és rúgni az egyik rendőrt, majd megindult azok felé is, akik az élettársa mellett álltak, de nem találta el őket.

A férfi többszörösen büntetett előéletű, felfüggesztett büntetését tölti, most vagyon elleni és erőszakos bűncselekmények miatt hallgatták ki, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását egy hónapra. A férfi fellebbezett, de a Szegedi Törvényszék ezt elutasította.

A Telex megkeresésére a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal ezt válaszolta: a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvény alapján a gyámügyi és gyermekvédelmi eljárásban hozott döntések nem nyilvánosak, így a sajtó részére egyedi gyámhatósági ügyekben tájékoztatás nem adható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!