Eltűnt a kivitelező, 121 tulajdonos hiába vár a lakására egy szellemlakóparkban Vácon

2023. április 3. – 08:51

Másolás

Vágólapra másolva

2020-ban kellett volna átadni a lakásokat a váci Felsőtörökhegyi lakóparkban, de a tizenkét épületből csak kettő készült el, lakhatási engedély azokra sincs, a vevők nem tudják, mi van a pénzükkel, mi lesz a lakásokkal, a kivitelezők, akikkel a szerződést kötötték, elérhetetlenek, írja a Blikk.

A lapnak nyilatkozó egyik károsult szerint már százhuszonegyen vannak abban a csoportban, ami a befektető-kivitelező cégekhez köthető szellemlakóparkok károsultjait köti össze, mindannyiuknak a Smith Company, illetve a Smith & Tóth Kft. építette volna fel a lakását, de a tulajdonosok elérhetetlenek.

„A kapcsolatot egy ügyvéddel tarthatjuk, ez is nagy szó, a cég előző jogásza a tulajdonosokkal együtt a leveleinkre sem válaszolt” – mondta az egyik károsult.

A lakópark területén fél éve nem volt munkavégzés, őrzés sincs, többször be is törtek, és a már elkészült lakásokból elvitték a radiátorokat, csaptelepeket, mindent, ami mozdítható. A lakás nélküli tulajdonosokkal egy ügyvéd tartja a kapcsolatot, aki a Blikknek azt mondta, hogy megbízói nem a korábbi kivitelezők, hanem egy másik cég tulajdonosai, akik esetlegesen be tudják fejezni az építkezéseket. Az ügyvéd azt mondta, egyenként kell átvilágítani a szerződéseket, de azt ő sem tudta megmondani, mikor folytatódhat az építkezés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!