Egy ex-LMP-s önkormányzati képviselőt indít a Fidesz az időközi választáson Budakeszin

2023. április 2. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

Időközi választást tartanak vasárnap Budakeszin a fideszes önkormányzati képviselő lemondása miatt, írja az MTI. A Pest vármegyei Budakeszi 8. számú egyéni választókerületében négy jelölt indul Balázs Ádám helyéért: a Gattyán-féle Megoldás Mozgalom jelöltje, két független jelölt és a kormánypártok jelölt.

A 444 helyszíni riportja szerint a fideszes jelölt, Ligetiné Komáromi Gabriella 2014-ben még az LMP színeiben szerzett mandátumot, de a 2019-es önkormányzati választáson már a Fidesz indította, a képviselő-testületbe viszont nem került be. A két független jelölt közül Tömösi Attilának van komoly politikai múltja: 2010-ben és 2014-ben is megválasztották képviselőnek a körzetében.

A 444 szerint meglepetés volt a fideszes Balázs Ádám lemondása, hiszen alig egy év van hátra a 2024-es önkormányzati választásokig. A hivatalos verzió szerint családfői és vállalkozói feladataira szeretne koncentrálni, de a városban arról beszélnek, hogy nem jött ki jól a polgármesterrel, a szintén fideszes Győri Ottiliával.

A Fidesznek többsége van a képviselő-testületben, jelenleg hét képviselőjük van három ellenzékivel szemben.

A Somogy vármegyei Várdán szintén időközit tartanak: ott az előző polgármester halála miatt kellett kiírni új választást, öt jelölt indult a pozícióért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!