Ismét egymásnak feszül a Momentum és a DK

2023. április 1. – 16:36

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton közleményben jelezte a Momentum, hogy a bajai képviselő-testület legutóbbi ülésén a DK-s László Károly és a helyi Fidesz együtt szavazták le a Baja Energetika Távhőszolgáltató Kft. új ügyvezetőjének átmeneti megbízásáról szóló előterjesztést.

„Mivel az együttszavazás nem először fordul elő, erős a gyanú, hogy Göd és Jászberény közismert esete után Baján is összeáll a DK-Fidesz koalíció. Úgy tűnik, az önmagát országos szinten legellenzékibbnek mondó DK a helyi politikában rendszeresen lepaktál a kormánypárttal és kiszolgálja annak alantas céljait” – írta Nyirati Klára, a bajai Momentum politikusa, a település polgármestere, aki szerint aláírási joggal rendelkező ügyvezető híján megbénulhat a helyi energetikai cég.

Pár órával később megjött a Demokratikus Koalíció válasza, amelyben azt írták, hogy a Momentum egy volt fideszest akart a városi távhőcég élére juttatni. „Büszke vagyok arra, hogy hozzájárultam ennek a megakadályozásához. Mi nem fogunk fontos pozícióba juttatni sem jelenlegi, sem volt fideszeseket, még a Momentum kedvéért sem” – jelentette ki László Károly, DK-s képviselő. A politikus jelezte, hogy Nyirataira egyébként barátként és szövetségesként tekintenek, akkor is, ha időnként rossz döntést akar hozni.

A két párt között az elmúlt hónapokban több konfliktus is volt, legutóbb azért, mert a Momentum nem támogatta, hogy a DK-s Ráczné Földi Judit beüljön a parlamentbe, a feszültséget pedig az is élezi, hogy az elmúlt időszakban néhány momentumos átment Gyurcsány Ferenc pártjába.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!