Számszeríjjal lőtte le a gímszarvast, otthon megfőzte, megette

2023. március 31. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Az orvvadászat és lopás bűntette miatt indult eljárás egy férfi ellen, aki számszeríjjal illegálisan vadászott gímszarvasra – derül ki az Ügyészség közleményéből.

A vadászati jogosultsággal nem rendelkező férfi tavaly január elején Szomódon lelőtt egy 500 000 forint értékű gímszarvast, amit a lakóhelyén feldolgozott és elfogyasztott.

Fotó: Magyarország Ügyészsége
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi ezt követően ugyanazzal a számszeríjjal Szomódon lelőtt két, egyenként 500 000 forint értékű vemhes gímszarvast is. Ezek közül az egyik elszaladt, a másikat viszont kizsigerelte és hazavitte a lakására, hogy azt is feldolgozza. A helyszínről elmenekült állat később elpusztult. A nyomozó hatóság a szarvas tetemét lefoglalta,

a lelőtt szarvasok összértéke másfél millió forint.

Az elkövető által kifejezetten szarvasok lelövésére vásárolt számszeríj tiltott vadászati eszköznek minősül. Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatai Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásával felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki. Ezentúl elkoboznák a férfi számszeríját, továbbá meg kellene térítenie a vadásztársaságnak okozott kárt is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!