Több mint 40 órája oltják a tüzet a gyáli szeméttelepnél

2023. március 30. – 10:51

Másolás

Vágólapra másolva

Még mindig ötszáz négyzetméteren vannak beizzások, kisebb égések Gyálon, a szeméttelepnél, így most már több mint negyven órája oltják a területet a tűzoltók – tudta meg a Telex Csámpai Attilától, a Pest Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjétől. A gyáli szeméttelepen kedden délután kettő óra előtt pár perccel ütött ki tűz, több ezer négyzetméteren száz köbméter műanyag- és papírbála égett a telepen.

Csámpai Attila azt írta, hogy a tűz átterjedt egy kettőezer négyzetméteres csarnokra is, amelynek a fele teljesen kiégett. A helyszínre a legnagyobb riasztási fokozatban több mint ötven hivatásos, önkéntes és önkormányzati tűzoltó vonult. „Az egységek tíz vízsugárral és vízágyúk segítségével oltották a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését, a munkájukat a Pest vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat segítette. Szerdára virradóra sikerült a tűz továbbterjedését megakadályozni.”

Noha a továbbterjedést megakadályozást, a végleges oltás még folyamatban van, csütörtökön délelőtt is a még izzó, esetenként fellobbanó lángokat oltják a tűzoltók, a munkájukat több erőgép is segíti.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!