Meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt egy férfi Újbudán, négy év fegyházat kapott

2023. március 27. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

Első fokon négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy román állampolgárságú férfit, aki egy újbudai lakásban meg akart erőszakolni egy 15 éves lányt – közölte a Fővárosi Főügyészség. A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a 27 éves férfit, aki február 28-án este a Költők Parkjában találkozott a kiskorú lánnyal, ahol beszélgettek, majd később felmentek a férfi XI. kerületi lakásába, ahol folytatták a beszélgetést és közben alkoholt ittak.

Aztán a lány úgy döntött, hazamegy, elindult kifelé a szobából, de a férfi megragadta a kezét, az ágyra rántotta és erőszakoskodni kezdett vele. A lány a lábaival eltolta magától a férfit, de ő erővel lerángatta a lányról a nadrágját. A lány kitartóan védekezett, fejen rúgta a férfit, akinek így az orra és a szája is vérezni kezdett, majd meg is harapta a férfit, aki végül a lány ellenállása miatt felhagyott a támadással.

A főügyészség közleménye szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit 18. év alatti személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett kísérlete miatt 4 év fegyházbüntetésre ítélte, valamint végleges hatállyal eltiltotta a kiskorúakat érintő valamennyi foglalkozástól.

A bíróság – ügyészi indítványra – fenntartotta a vádlott letartóztatását a másodfokú eljárás befejezéséig. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védő fellebbezést jelentett be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!