Független polgármesterek nyertek két település időközi választásain

2023. március 26. – 22:13

Másolás

Vágólapra másolva

Időközi választásokat tartottak két helyen is vasárnap: a Veszprém megyei Nórápban a független Horváth József Csabát választották polgármesterré. A községben képviselő-testületi tagokat is választottak, mind a négy helyre független jelölt került a testületbe.

A választást az előző testület feloszlása miatt kellett megtartani, írja az MTI. A település jegyzője, Kissné Szántó Mária azt mondta, hogy a 178 választásra jogosult közül 126-an adták le szavazatukat, három voks érvénytelen volt. Horváth József Csabára 73-an voksoltak, az egyetlen ellenjelöltre, a szintén függetlenként induló Antalné Ihász Máriára 50-en.

A függetlenként induló Csetnekiné Halász Erika lett a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszatarján új polgármestere. Burainé Hajdu Éva jegyző itt az MTI-nek elmondta: a vasárnapi időközi önkormányzati választáson Csetnekiné Halász Erikára 255-en voksoltak, a szintén függetlenként induló Takács Péterre 134-en, Barna Ferencre 119-en, Vályi Lajosra 37-en, Szabó Barnabásra 30-an, míg Mészáros Szabolcs Dávidra 28-an szavaztak.

A választásra jogosult mintegy ezer tiszatarjáni lakos közül 606-an mentek el szavazni, közülük 603-an adtak le érvényes voksot – közölte a jegyző. Az időközi választást a település eddigi, ugyancsak független vezetőjének lemondása miatt írták ki. Bögre Lajosné tavaly december végén jelentette be, hogy lemond polgármesteri posztjáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!