Még ne pakolja el a télikabátot, jövő héten visszatér a tél

2023. március 26. – 07:43

Még ne pakolja el a télikabátot, jövő héten visszatér a tél
Virágzó vadcseresznyefa hóesésben Nyíregyházán, 2021-ben – Fotó: Balázs Attila / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap napközben futózáporok, estétől pedig egyre több helyen csapadék várható. A hőmérséklet napközben 15-20, késő este 7 és 12 fok között alakul – írja az OMSZ. Hétfőn pedig visszatér a tél, reggeli fagyokkal és erős széllel.

A meteorológusok vasárnap öt megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést zivatarveszély miatt. Somogy, Zala, Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyében zivatarok alakulhatnak ki és a széllökések is megerősödhetnek, sőt akár jégeső is előfordulhat.

Forrás: met.hu
Forrás: met.hu

Hétfőn azonban megérkezik a hidegfront, kedden akár még hó is eshet. Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn jelentős lehűlést hozó hidegfront halad át fölöttünk, viharos szélre, kedden hózáporokra kell készülni. Hajnalonként többfelé fagyhat.A maximumok 8 és 14 fok között alakulnak, de az erős, többfelé viharos északnyugati szélben ennél lényegesen hidegebbet érezhetünk. A középső tájakon és a Dunántúlon nem lesznek ritkák a 60-70 km/órát meghaladó széllökések sem.

Kedden is marad a szél. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, reggel megéri majd felöltözni, mivel hajnalban többfelé fagy is előfordulhat. Napközben sem lesz melegebb 5-9 foknál. A napsütést gyorsan vonuló gomolyfelhők zavarhatják, melyekből szórványosan alakulhatnak ki záporok, hózáporok, helyenként jégdarazáporok is. Az enyhülést a szerda hozhatja el: reggel még többfelé fagyra ébredhet az ország, viszont napközben egy melegfront érkezik, így újra egyre melegebb lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!