Érdemes még kihasználni a jó időt, jövő héten ismét visszatér a reggeli fagy

2023. március 24. – 07:59

Másolás

Vágólapra másolva

Érdemes lesz kihasználni még a napsütést pénteken, mert délutántól többfelé várható már eső, a hétvégén napos-esős időszakok váltják egymást 18 fokos maximumokkal, aztán jövő héten ismét visszatér a reggeli fagy.

Az Időkép előrejelzése szerint pénteken ismét napos-fátyolfelhős idő várható, de egy érkező hidegfront hatására délután észak felől vastagodni kezd a felhőzet, és néhol záporok, akár egy-egy zivatar kialakulhat. Nagyobb területen késő délutántól, estétől várható csapadék. Napközben élénk, erős lesz szél, hajnalban 3–10, délután 18–24 fok valószínű.

Szombatra virradóan sokfelé várható eső, zápor. Délután egyre kevesebb helyen eshet, a nyugati, északnyugati szelet élénk, északon erős lökések kísérhetik. Enyhe lesz a reggel, a maximumok viszont néhány fokkal visszaesnek, 13–18 fok valószínű.

Vasárnapra többfelé szeles, napos-gomolyfelhős idő várható szintén 13–18 fokos maximumokkal. Elszórtan záporok csak a nap második felében fordulhatnak elő, majd éjjel egy mediterrán ciklon hatására egyre többfelé eshet.

Hétfőn kezdetben többfelé, délután és este már kevesebb helyen eshet. Az eső és záporok mellett néhol északkeleten és a magasabb pontokon havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél napközben többfelé viharossá válhat. Délután 7–13 fok lehet. Kedd hajnalra visszatér a fagy, délután pedig 4 és 8 fok között lesz a maximum-hőmérséklet. Záporok, hózáporok elszórtan alakulhatnak ki, a szél viharos marad.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!