Élve perzselték meg a disznót egy nyíregyházi böllérfesztiválon

2023. március 24. – 07:41

Másolás

Vágólapra másolva

Élve perzselték meg a disznót egy nyíregyházai böllérfesztiválon, több állatvédő szervezet feljelentést tesz – olvasható a Malacvédő Alapítvány Facebook-oldalán. Az eset még március 4-én történt az V. Nyírségi Böllérfesztiválon. A disznót először megszúrták, sok vért vesztett, de még nem halt meg, magánál volt. Ennek ellenére kezdték el megperzselni az állatot.

„Amíg egyetlen állat is az emberi kegyetlenség áldozata, addig feladatunk van, azok hangjának kell lennünk akik nem tudnak kiállni magukért”

– írják az állatvédő szervezetek bejegyzésükben.

A feljelentéshez csatlakozott az Állatmentő Szolgálat Alapítvány, a Macskaárvaház Alapítvány, a Malacvédő Alapítvány, a MAVEG – Magyar Vegán Egyesület, a Noé Állatotthon Alapítvány, a PCAS Állatmentés, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány és a Vegán Aktivisták Magyarország / Vegan Activists Hungary.

Frissítés!

Délután a főszervező Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület úgy reagált, álhír terjed, és minden az állatvédelmi jogszabályoknak megfelelően történt. A főszervező, Támba Miklós ezt írta: „csakúgy, mint az eddigi 20 nemzetközi böllérversenyünkön, 2023. március 4-én is a húsfeldolgozás teljes folyamata (beleértve a szúrást is) az állategészségügyi és állatvédelmi jogszabályokban foglaltaknak megfelelően történt. Mind a jelenlévő 17 csapat követte a főszervező Napkorona Hagyományőrző Lovas és Lövész Egyesület versenykiírását. A rendezvény kezdetétől a helyszínen hivatalból tartózkodó Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály ellenőre semmilyen kifogással nem élt – kiemelt figyelmet fordított a kábítás, s kivéreztetés folyamatára-, mindent a jogszabályokban leírtaknak megfelelőnek talált.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!