Eljött a nap, délutántól újra a teljes vonalon közlekedik az M3-as metró

2023. március 20. – 07:58

Másolás

Vágólapra másolva

Öt és fél éve tartó felújítás után hétfő délutántól hétköznaponként újra a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között jár a 3-as metró, de a Nagyvárad téren és a Lehel téren még tart a felújítás, ezért ezeken az állomásokon nem állnak meg a szerelvények.

A lezárt állomások környéke pótlóbusszal és egyéb járatokkal közelíthető meg. Hétvégenként csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között közlekednek a szerelvények. A Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. A 3-as metró felújítása várhatóan májusban fejeződik be teljesen.

Az M3-as metró felújítása 2017 őszén kezdődött el. Az öt és fél éve tartó rekonstrukció alatt teljesen megújult a metróvonal infrastruktúrája: új vágányokat és kitérőket építettek be, kicserélték a biztosítóberendezéseket, és szigetelték az alagutakat. Minden állomás új külsőt és belsőt kapott. Akadálymentesítették is a megállókat, lifteket és ferdepályás felvonókat építettek be, hogy a mozgásukban korlátozott emberek is tudják használni a metrót, illetve taktilis jelekkel segítik a látásukban korlátozott emberek közlekedését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!