Nem tudott eleget fizetni az együttlétért, ezért kirabolta és egy esernyővel meg is verte alkalmi partnere

2023. március 17. – 08:25

Másolás

Vágólapra másolva

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megfenyegette és bántalmazta alkalmi partnerét, majd egy sporttáskányi értékkel távozott a lakásából – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi tavaly szeptemberben egy kaposvári szórakozóhelyen ismerkedett meg a nála idősebb sértettel, akivel a közeli lakására
mentek. Az együttlétért a férfi 40 000 forintot követelt, a sértett viszont csupán
10.000 forintot tudott átadni a férfinak.

A férfi ezért megrángatta és megfenyegette, hogy csak akkor nem fogja megverni vagy megölni, ha a különbözet ellentételezéseként magával viheti bizonyos értéktárgyait. A férfi egy sporttáskába el is kezdte belepakolni az értékeit: hordozható hangszórókat, értékes kerámiaszobrokat, több ruhadarabot és egy esernyőt is.

Amikor az áldozat kérlelni kezdte, hogy ne vegye el az értékeit, a férfi az esernyővel fejbe verte.

A férfi ezután távozott, de az áldozat feljelentése alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták. A letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!