Egyik nap nőgyógyászként, másik nap ügyvédként kereste a kenyerét egy pécsi férfi, aki igazából egyik se volt

2023. március 16. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

A Pécsi Járási Ügyészség kuruzslás és csalás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki hol nőgyógyásznak, hol ügyvédnek adta ki magát – derül ki at ügyészség közleményéből.

A férfi 2021 őszén a kozmetikusának adta ki magát először nőgyógyásznak. Amikor a nő abban az évben decemberben munka közben rosszul lett, a férfi felajánlotta neki, hogy megvizsgálja és kezeli, mert lehet, hogy nőgyógyászati problémája van.

A férfi ezután hol a saját lakásán, hol a nő munkahelyén többször megvizsgálta, és kenetet is vett tőle. A nő később beajánlotta a férfit egy ismerősének is, aki a párjával gyermeket tervezett. A csaló a nőt és a férfit is több alkalommal megvizsgálta, kenetet, mintát vett tőlük. A pár női tagjának később furcsa lett a férfi orvosi tevékenysége, ezért feljelentést tett.

A férfi ezzel párhuzamosan 2021 szeptemberében megismert egy másik nőt egy társkereső alkalmazáson keresztül, akinek ugyanazon az álnéven mutatkozott be, de most már ügyvédnek adta ki magát.

Többször találkoztak személyesen is, majd egy internetes alkalmazáson keresztül folyamatosan kapcsolatban voltak, ahol a férfi különböző személyiség
profilok alatt tévedésbe ejtette a nőt.

  • Először ügyvédként azt állította, hogy a felesége autóbalesetet szenvedett, és meghalt.
  • A későbbiekben saját betegségeire, illetve további családtagjai halálára hivatkozott.
  • Egy idő után másik fiktív néven vette fel a kapcsolatot a nővel, azt állítva, hogy az ügyvéd, akivel addig tartotta a kapcsolatot, meghalt, viszont minden vagyonát a nőre hagyta.

A férfi különböző indokokra hivatkozva összesen közel 12 millió forintot csalt ki a nőtől. Az elkövető cselekménye a csalás és a kuruzslás bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 2-8 évig terjedő szabadságvesztés.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!