Feloszlatta magát a pacsai képviselő-testület

2023. március 16. – 12:55

Másolás

Vágólapra másolva

A képviselők többségének javaslata és szavazata alapján rendkívüli testületi ülésen feloszlatta magát Pacsa képviselő-testülete – tájékoztatta a zalai város jegyzője csütörtökön az MTI-t. Benedek Karolina a Zalai Hírlap információját megerősítve közölte: a független polgármesterrel együtt héttagú, szintén függetlenekből álló testületből öten szavaztak kedden az önfeloszlatás mellett. Indoklás nem hangzott el, a kezdeményezők csupán arra hivatkoztak, hogy a városvezető nem fejleszti a települést és nem működik együtt a képviselőkkel.

A jegyző jelezte: a második ciklusban, vagyis kilenc éve együtt dolgozó képviselő-testületben minden döntést egyhangúlag fogadtak el. Eddig nem merült fel, hogy ne tudnának együttműködni. Az MTI azt írja, hogy a település független polgármester a fejlesztésekre példaként hozta egyebek mellett a 75-ös főút városon átvezető szakaszán végzett egymilliárd forintos felújítást.

Az 1700 lakosú zalai város helyi választási bizottsága várhatóan két héten belül ül össze, hogy az időközi választás időpontjáról határozzon – tette még hozzá Benedek Karolina.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!