Az első előadás után leállította az iskolai Petőfi-ünnepséget a Budenz igazgatója, mert „aktuálpolitikai áthallások” voltak benne

2023. március 15. – 18:53

Másolás

Vágólapra másolva

Betiltották a Petőfi-ünnepséget a budapesti Budenz József Általános Iskola és Gimnáziumban, mert az igazgató úgy ítélte meg, hogy aktuálpolitikai áthallások vannak benne. A 444.hu megszólaltatta Csenki Józsefet, aki megerősítette a hírt, és vállalta az egyszemélyi felelősséget a döntésért.

A Budenzben hagyományosan két ünnepséget tartanak egymás után, mert a tornateremben nem fér el az összes diák. Kedden, az első előadás után bejelentették, hogy a második előadás technikai okokból elmarad. Gyorsan kiderült, hogy szó sem volt ilyesmiről, az igazgató avatkozott be.

Csenki József a 444-nek nem árulta el a konkrét okokat.

„Ne haragudjon, de ha most leírom az utalásokat, akkor nem lett volna értelme a leállításnak”

– mondta.

Hozzátette: „pedagógiai és emberi meggyőződésem szerint egy köznevelési intézménynek nem feladata az, hogy a tanulók számára napi politikai kérdésekben állást foglaljon, vagy akár állásfoglalást közvetítsen – különösen nem egy iskolai ünnepség keretében, amelynek megtekintése minden tanuló számára kötelező”.

A darabot író pedagógus nem kívánt nyilatkozni.

Az ügy már kedden ismertté vált egy szülő Facebook-posztja alapján, este kérdéseket küldtünk, de a Telexnek nem reagált az iskola és az igazgató sem.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!