Eső, havas eső és erős szél lesz a nemzeti ünnepen

2023. március 14. – 11:49

Másolás

Vágólapra másolva

Két enyhébb nap után markáns hidegfront hoz erős, viharos szelet szerdára, többfelé eshet, helyenként akár átmenetileg havazhat is, írja az Időkép.

Szerdán, a nemzeti ünnepen borongós idő lesz az ország nagy részén, inkább csak a nyugati tájakon szakadozhat fel a felhőzet, és süthet ki a nap a délutáni órákban. Elsősorban a középső tájakon, az Alföldön és az Északi-középhegységben valószínű csapadék, mely főként eső formájában érkezhet, de helyenként átmenetileg havas eső, havazás is előfordulhat. Jelentősebb hótakaró kialakulása síkvidéken nem várható, de az északi hegycsúcsokon van esély több centiméteres friss hótakaró kialakulására. A csapadék folyamatosan kelet felé tolódik a nap folyamán.

A hazánk fölé megérkező hidegfront miatt az északira, északnyugatira forduló szelet sokfelé kísérhetik erős széllökések, de több tájegységünkön viharos lökésekre is számítani kell, melyek elérhetik akár a 70-80 km/h-t is. Délután 2-10 fokra van kilátás.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja a Facebook-oldalán, hogy „a rengeteg szabadtéri rendezvény miatt mindenkit arra kérünk, hogy tájékozódjon a várható időjárásról, és kövesse a hivatalos veszélyjelzésünket”.

Csütörtökön már sok napsütésre számíthatunk, és csak egy-egy helyen fordulhat elő rövid ideig tartó jelentéktelen zápor. Az északi-északnyugati szél még sokfelé lehet élénk, helyenként erős. Reggel többfelé fagyhat, napközben pedig 6–12 fok között alakulhat a maximum-hőmérséklet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!