Összevesztek a kasszaszalagnál, gázpisztollyal riasztotta el támadóit egy nő egy tatabányai áruházban

2023. március 13. – 11:56

Másolás

Vágólapra másolva

Verekedésbe torkollott a vita egy kasszaszalagnál egy tatabányai áruházban – derül ki a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség közleményéből.

A Tatabányai Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt nyújtott be vádiratot két nővel szemben, akik ellen gáz-riasztófegyverrel védekezett a megtámadott nő.

A vádirat szerint tavaly május 2-án a két nő egy tatabányai áruházban az egyik kasszához álltak be a sorba. Az egyik nő férje elkezdte felpakolni az árukat a szalgra, de ekkor az előtte álló nő arra kérte, hogy várjon még egy kicsit, mert ő se végzett a pakolással. Erre a férfi levette az árukat a szalagról.

A feleségének viszont ez nem tetszett, szidalmazni kezdte a nőt, és a veszekedés lökdösődésbe torkollott, miközben egy másik nő is odalépett és csatlakozott a dulakodáshoz. A nőket végül két férfi választotta szét.

De nem ez lett a történet vége, a két nő kicsivel később visszament, megint szidalmazni kezdték, majd az arcát is megütötték és a hajánál fogva megrángatták. A megtámadott nő, aki ekkor már a földre esett, ekkor elővette a nála lévő, engedéllyel tartott, a csípőjére erősített tokban tárolt gáz-riasztófegyvert, és azzal nem célzott lövést adott le, ekkor a két nő abbahagyta a bántalmazását.

A nő az orrán nyolc napon belül gyógyuló hámsérülést szerzett, emiatt nem kérte a két támadó megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság az elkövetőkkel szemben pénzbüntetést szabjon ki.

A biztonsági kamera felvétele az ügyészség oldalán megtekinthető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!