RTL: Több ezer alkalmazottat verhetett át egy online munkavégzéssel foglalkozó cég

2023. március 12. – 19:59

Másolás

Vágólapra másolva

A rendőrség nyomozást indított, mert több ezer károsultja lehet egy online munkavégzéssel foglalkozó cégnek, ami márciusban eltűnt, írja az RTL. Tavaly novemberben egy cég személyesen és online hirdetésekben is azt ígérte, hogy internetes munkával gyorsan, sok pénzt lehet keresni, de ehhez előbb be kellett fektetni valamennyit. Az RTL információi szerint a legkisebb befizethető összeg 48 ezer, a legnagyobb 2,4 millió forint volt.

Senki ne üljön fel olyan hirdetésnek, amely azt ígéri, hogy gyorsan megduplázhatja a pénzét – mondta az RTL Híradónak az egyik becsapott férfi. Ő egymillió-kétszázezer forintját veszítette el.

„Különböző szintek voltak ebben az online munkában, és tartozott hozzá egy befizetés” – mesélte a Híradónak egy székesfehérvári fiatal. A férfi 1,2 millió forintot utalt át a cégnek, így kapta meg az ígért munkát. A feladata az volt, hogy napi 10 vagy 20-25 videót megnézzen, ezek többnyire ismert filmipari cégek előzetesei voltak. Ezekről egy közösségimédia-csoportban kellett beszámolnia az alkalmazottaknak, ezután számolták ki a munkáért járó pénzt, amit egy darabig ki is fizetett a munkáltató. Azt ígérték a csoporttagoknak, hogy egy filmelőzetes megnézéséért öt dollárt adnak, tehát körülbelül 1800 forintot. Március elsején azonban a cég eltűnt.

Az RTL úgy tudja, hogy a különböző feljelentéseket egyesítik, és az Országos Rendőrfőkapitányság vizsgálja a céget. Kérdéseinkkel mi is megkerestük az Országos Rendőr-főkapitányságot; ha válaszolnak, beszámolunk róla.

Frissítés: A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága kedden válaszolt a kérdéseinkre. Azt írták, hogy a napokban nagyobb kárt okozó csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben rendeltek el nyomozást, amely jelenleg is folyamatban van, ezért az ügy részleteiről nem adnak további tájékoztatást. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki az ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!