Csőbombával fenyegetőzött, így bukott le egy 15 évvel korábbi késelés elkövetője

2023. március 9. – 10:16

Másolás

Vágólapra másolva

Még 2001 áprilisban indult nyomozás a Bács-Kiskun megyei rendőrségen emberölés kísérlete miatt, mert megkéseltek egy 27 éves nőt Kecskeméten. A nő a szerencsének és két – a közelben tartózkodó – férfinek köszönhette, hogy életben maradt, a támadó viszont elmenekült. A nyomozók akkor a helyszínen megtaláltak egy kést, de nem kapták el az elkövetőt.

Aztán 2016. szeptember 8-án reggel valaki egy nyilvános fülkéből bejelentést tett arról, hogy az egyik közintézményt csőbombával fogja felrobbantani. A Police.hu azt írja, hogy a fenyegetőzés végül alaptalannak bizonyult, de közveszéllyel fenyegetés miatt nyomozást rendeltek el, és minden lehetséges nyomot, információt begyűjtöttek, amely a fenyegetéssel összefügghetett.

Ezután a nyomok összehasonlítása meglepő eredményre vezetett: a késelés helyszínén talált anyagmaradványokból arra következtettek, hogy a robbantással fenyegetőző ismeretlen és az emberölési kísérlet elkövetője ugyanaz a személy lehet.

A nyomozók végül 2022. január 18-án 5 óra 45 perckor elfogták és őrizetbe vették az emberölés kísérletével és a közveszéllyel fenyegetés kísérletével megalapozottan gyanúsítható kecskeméti K. Istvánt.

A férfi azóta letartóztatásban van, az ügyben a rendőrök mostanra fejezték be a nyomozást, az iratokat pedig átadták az illetékes ügyészségnek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!